H E N D R I K S E N
RIOOLBEHEER

Freddy Hendriksen
Dr. Feijstraat 11
5688TA Oirschot
06-22501229

info@hendriksen-rioolbeheer.nl

   

Rioolontstopping:

Een verstopt riool komt altijd onverwacht en wordt als zeer vervelend ervaren. Hendriksen Rioolbeheer zorgt ervoor dat de verstopping op een snelle en vakkundige manier wordt verholpen. Hiervoor heeft het bedrijf verschillende methoden.

Het belangrijkste apparaat hiervoor is uiteindelijk de hogedrukreiniger. Op basis van ervaring is het vaak al bekend waar ongeveer de verstopping zal zitten en wordt er met de pomp via een opening in het riool met grote kracht water door het riool gespoten. Hiermee kan erg vaak een verstopping opgelost worden. Er zal tevens gekeken worden wat de oorzaak is van de verstopping om herhaling te voorkomen.

In het geval hiermee het probleem niet, of onvoldoende, is opgelost kan er een camera-inspectie uitgevoerd worden waarbij een speciale digitale camera in het riool wordt geduwd en waarbij met een een LCD scherm gezien kan worden wat er zich echt in het riool plaatsvindt. Hiermee kunnen bijvoorbeeld wortelgroei van bomen of verzakkingen en breuk van het riool geconstateerd worden. Op basis hiervan kan tot reparatie overgegaan worden.

In het geval er een zeer moeilijk te corrigeren situatie bestaat die wel vaak leidt tot rioolverstopping kan er ook voor gekozen worden om preventief te reinigen. Zodoende wordt men niet verrast door weer een vervelende rioolverstopping.